Bezlepková perníkovo - cuketová bábovka s povidly

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

300 g BL mouka
150 g cukru krupice
5 PL javorového sirupu
4 vejce
3 dcl oleje
cca 500 g lehce vymačkané cukety, nastrouhané na jemno
2 PL kakaa
1/2 PL skořice
1 prášek do perníku
1 ČL koření do perníku
špetka soli
švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem, sirupem, solí našleháme do pěny a zašleháme olej. Dobře vmícháme cuketu.

  2. Mouku s práškem do perníku, kořením, kakaem a skořicí promísíme. Dobře vymícháme se směsí s vaječnou směsí cuketou.

  3. Formu vystříkáme sprejem na pečení. Dáme vrstvu těsta a čajovou lžičkou poklademe kopečky povidel. Znovu naneseme těsto a vše opakujeme. Vrchní vrstvu uhladíme a formu vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C, kterou stáhneme na 180°C. Pečeme cca 40 min, podle tipu trouby. Upečenost zkontrolujeme špejlí. Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a dáme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!