Filé na smetaně

Recepty, Ryby

Suroviny

1 velká cibule
sladká paprika
podravka
4 porce rybího filé
250 ml smetany na vaření
špetka hladké mouky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi zahřejeme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli. Necháme ji jen zesklovatět, aby zůstala světlá a položíme na ni všechny porce rybího filé.

  2. Lehce posypeme paprikou a podravkou, stáhneme plotýnku, aby se cibule nepřipalovala a zvolna smažíme asi 2 minuty. Poté filé opatrně otočíme a zase lehce posypeme paprikou a podravkou.. Necháme opět asi 2 minuty zvolna smažit.

  3. Potom píchneme vidličkou do masa a když zjistíme že už není zmrzlé, tak zalijeme smetanou a zvolna pod pokličkou dusíme 15 minut.

  4. Smetana celé jídlo lehce zahustí, ale pokud se zdá, že je šťáva příliš řídká, tak opatrně vyndáme filé na talíř a omáčku v pánvi špetkou hladké mouky zaprášíme a důkladně rozmícháme, aby se neudělaly hrudky. Necháme 1 minutu povařit a podáváme s pečenými bramborami nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!