Hovězí na provázku Le boeuf à la ficelle

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 l šest hodin tažený hovězí vývar z masa, kostí, zeleniny a koření
500 g hovězí maso z býka (svíčková, nízký roštěnec);maso ovážeme motouzem tak, aby získalo tvar co nejvíce se podobající krychli

Postup přípravy receptu

  1. Jídlo by se dalo přirovnat k rostbífu..., ale ten má aspoň pepřem ochucenou chrumkavou krustu *** PODLE PŮVODNÍCH RECEPTŮ: Vývar v hrnci uvedeme do varu a balíček masa zavěsíme tak, aby se nedotýkal stěn ani dna hrnce Až vývar znovu zavře, tak balíček vaříme 15 minut Po vyndání z vývaru necháme maso 10 minut odpočinout (pod alobalem) Krájíme na co nejtenčí plátky a podáváme solené, s hořčicí (dijonskou), blanšírovanou zeleninou a bagetou (třeba i na másle osmahlou)

  2. PODLE casino: Do hrnce s vodou nahážeme divoké koření, pak vše na co přijdeme na bylinkové zahrádce (libeček, tymián, majoránku), dále pak vyčistíme ledničku (OXO, maggi, vorčestr, sójovku, rybí omáčku). Na množství nehledíme, ničím nešetříme. Chvíli povaříme a pak balíček masa zavěsíme tak, aby se nedotýkal stěn ani dna hrnce Až vývar znovu zavře, tak balíček vaříme 15 minut Po vyndání z vývaru necháme maso 10 minut odpočinout (pod alobalem) Krájíme na co nejtenčí plátky a podáváme solené, s hořčicí (dijonskou), blanšírovanou zeleninou a bagetou (třeba i na másle osmahlou)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!