Jogurtový dip z červené řepy

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

300 g červené řepy uvařené ve slané vodě nebo upečená v alobalu, oloupané
cca 150 g bílého řeckého jogurtu
1-1,5 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
3-4 stroužky nastrouhaného česneku
sůl dle chuti
mletý bílý pepř - nemusí být
citronová šťáva dle chuti (nebo ovocný ocet)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou řepu jemně nastrouháme a smícháme v misce s jogurtem, zázvorem, česnekem, solí, pepřem a je-li třeba, tak s pár kapkami citronové šťávy.

  2. Dip dáme do chladna proležet alespoň na hodinu.

  3. Podáváme ke grilovanému, vařenému, pečenému nebo smaženému masu. Podávat můžeme klidně jen k vařeným nebo pečeným novým bramborám ve slupce (místo tvarohu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!