Hovězí líčka na zeleném pepři a sušených rajčatech

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

6 ks telecích líček nabo hovězích líček
1 cibule
6 větších plátků sušených rajčat
5 dkg uzeného špeku
2 lžičky naloženého zeleného pepře
olej
sůl
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka očistíme a zbavíme případných nečistot. V hmoždíři smícháme 2 lžičky naloženého zeleného pepře, lžičku hrubozrnné soli a na mini kostičky nakrájený uzený špek. Vše poctivě rozmělníme a následně vetřeme do všech kousků masa.

  2. Takto potřené maso dáme uložit do druhého dne do lednice. Naložené maso následně opečeme velmi zprudka na pánvičce v oleji, dokud se maso nezatáhne. Takto opečená líčka přendáme do hrnce.

  3. Do vzniklého výpeku na pánvi, vložíme na hrubo nakrájenou cibuli a opečeme do tmavé barvy (pozor hlídat, nespálit). Do tmava opečenou cibuli přendáme k masu do hrnce společně s plátky sušených rajčat.

  4. Podlijeme horkou vodou do 3/4 masa. Dusíme pod pokličkou na co nejmenším plamenu, dokud maso není krásně měkké. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu dokončíme tak, že na drobné kousky nakrájíme změklá sušená rajčata a vrátíme do šťávy.

  5. Zahuštění provedeme rozmícháním lžíce mouky v trošce vody s následným přidáním do šťávy, vše dobře rozmícháme a necháme provařit 15 minut mírným varem.

  6. Maso posypeme bohatě opečenou cibulkou. Podáváme s bramborovou kaší a troškou silné šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!