Candát na tymiánu

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety candáta (candát obecný- Lidl, cca 200 g porce)
koriandr
tymián
sůl
hladká mouka
olivový olej
3 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné filety na straně s kůží několika jemnými řezy prořízneme, ale nikoli maso, aby se při opékání na pánvičce filety nekroutily.

  2. Strany bez kůže důkladně osolíme, posypeme koriandrem a sušeným tymiánem, lehce pokapeme olejem a necháme cca deset minut odpočinout.

  3. Poté stranu kůže obalíme v hladké mouce a na rozpáleném másle s trochou olivového oleje osmažíme, nejprve kůží dolů, pak opatrně obrátíme (ryba je křehká a může se zlomit/rozpadat). Podávala jsem s bramborovou kaší s hráškem a oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!