Řízečky v mandlové strouhance s domácím dipem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí maso (prsa nebo medailonky)
nebo 500 g kuřecích prsou
100 g mletých mandlí
40 g strouhaného parmazánu
1 vejce
sůl, pepř
1/2 KL mleté skořice
1/2 KL římského kmínu
sádlo nebo olej
Dip:
200 g zakysané smetany
2 lžičky plnotučné hořčice
1 středně velká kyselá okurka, jemně nastrouhaná
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozpalte na 190 °C (horkovzduch na 170 °C). Plech pomažte sádlem/olejem. Maso očistěte a nakrájejte na 1 cm vysoké menší řízečky. V jedné ploché misce smíchejte mandle a parmazán.

  2. Do další ploché misky (nebo hlubokého talíře) rozklepněte vejce, přidejte asi 2 lžíce vody, sůl, pepř, skořici a římský kmín a prošlehejte vidličkou. Maso postupně namáčejte do vejce, vytáhněte vidličkou, nechte zlehka okapat, obalte v mandlové směsi a položte na připravený plech.

  3. Plech s řízky vložte do rozpálené trouby a pečte 12 minut, pak postupně všechny otočte a pečte dalších 12 minut. Řízky jde péct najednou 25 minut a neotáčet, ale nebudou mít tak hezkou barvu.

  4. Dip: Do misky vložte všechny ingredience a promíchejte. Řízečky podávejte ještě horké s vařeným bramborem omaštěným máslem a připraveným dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!