Hovězí kousky na žampionech a majoránce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

500 g hovězího masa
sůl
pepř
hladká mouka
5 žampionů (větších)
1 cibule
majoránka
olej (na pánev)
vývar (na podlití)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme je a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Takto opečené maso vložíme pomalého hrnce.

  2. Do výpeku přidáme plátek másla, cibuli nakrájenou na kostičky a plátky žampionů a smažíme do zlaté barvy, těsně před odstavením z plotny přidáme trošku majoránky.

  3. Pak to všechno přidáme k opečeným kouskům masa do pomalého hrnce, podlijeme vývarem a hrnec zapneme na pomalé vaření (100°C na 6 hodin). Před koncem programu duchutíme dle chuti, popř. naředíme omáčku do požadované konzistence.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!