Pivní chilli kuře v cibulovém sosu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

cca 14 kuřecích křídel nebo 8 paliček
sůl
mletý pepř
3 cibule
1 černé 10°pivo
sladká chilli omáčka
mleté chilli nebo chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí křídla nebo paličky očistíme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče na drobně pokrájené cibule, které jsme zalili cca 300 ml černého piva (Krušovice, Kozel...).

  2. Křídla pocákáme chilli omáčkou dle chuti (kdo jak má rád ostré přidá i chilli mleté nebo nasekanou papričku), pekáč zakryjeme pečícím papírem nebo alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 160-170 stupňů na 45 minut.

  3. Pak odkryjeme a dopečeme dozlatova, dle potřeby podléváme zbylým pivem.

  4. Piva ke konci přidáváme jen tolik, aby se nám z rozdušené cibule vytvořil středně hustý sos, do kterého budeme moci namáčet chléb, který podáváme jako přílohu. Většinou to vyjde tak akorát na půllitr piva.

  5. Podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!