Tvarohový kostkový dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
2 vejce
60 g cukru písek
1 lžíce kakaa
50 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
2 lžíce oleje
Směs tvarohová:
700 g tvarohu (či kombinace tvaroh, zakysanka, bílý jogurt - dle chuti a stavu lednice)
1 želatina zastudena (např. Vitana, Dr. Oetker)
cukr dle chuti
pevnější ovoce (např. kompotované broskve)

Postup přípravy receptu

  1. Bílky se špetkou soli vyšleháme dopevna, všleháme cukr, až se tvoří na metličkách po vyndání špičky, všleháme žloutky a olej, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. V menším pekáčku či dortové formě (15cm) upečeme korpus - trouba 150 °C cca 10 min. Vychladlý nakrájíme na kostky 3x3 cm.

  2. Broskve nakrájíme také na kousky cca 3x3 cm.

  3. Vyšleháme tvaroh s jogurtem, zakysankou, osladíme dle chuti a smícháme dle návodu se želatinou na ztužování tvarohových dortů zastudena.

  4. Do tvarohové směsi zlehka vmícháme kostky ovoce a korpusu a přelijeme do dortové formy. Formu možno vystlat potr.folií, pokud netěsní pevně, aby směs nevytekla dnem, případně obalit formu folií zvenku. Chladíme v lednici cca 3 hod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!