Hovězí kližka á la Krkovička s kedlubnovým zelím

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 pláty kližky
morkovou kost (dohromady cca 800 g)
3 PL sádla
3 střední cibule
2 slovenské papriky
7 malých žampiónů
10 cherry rajčátek
1 PL sladké papriky
sůl
pepř
kmín
koření na steaky (míchám si své)
1 dcl červené víno
hovězí vývar
Zelí:
1 velký kedluben i s listím (ne gigant)
5 dkg uzeného bůčku
1 PL oleje
1 PL vinného octa
1 stroužek česneku
1 feferonka
kousek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku tak jak je okořeníme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle orestujeme z obou stran maso a dáme bokem. Do výpeku přidáme na kolečka a na čtvrtky nakrájenou cibuli a papriku, restujeme do tmava, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčátka, podlijeme vínem a mírně vývarem a dáme žampiony.

  2. Dusíme v troubě cca 40-50 minut, dalších cca 20-30 minut na 220°C odkryté do měkka. Pokud je potřeba mírně podlijeme a dochutíme pepřem a solí.

  3. Zelí: Na oleji mírně orestujeme na malé kostičky nakrájený uzený bůček, přidáme nakrájený kedluben i s listím na tenké proužky a chvíli restujeme, osolíme, opepříme, přidáme vinný ocet, trochu vody a 10-20 minut podusíme. Na konec necháme odpařit trochu tekutinu, přidáme máslo a našprtaný česnek. Vše promíchat a nechat pod pokličkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!