Kuře čimičuri s divokou rýží v ŘH

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
1/2 kg natura divoké rýže
pěkná hrst mražené kukuřice
2 střední cibule
sůl
pepř
mletý římský kmín
koření chimichuri
1,75 hrnku vody

Postup přípravy receptu

  1. Předmočím si římský hrnec aspoň na hodinu do vody.

  2. Jednu cibuli posekám na drobno, druhou na proužky.

  3. Do římského hrnce nasypu rýži, smíchám s posekanou cibulí, kukuřicí, osolím, opepřím, okořením dvěmi KL čimičuri.

  4. Posypeme proužky cibule a na ně položíme rozpůlené, osolené, opepřené okmínované a očimičurinované kuře.

  5. Podlejeme vodou a dáme péct na necelých 15O°C cca 3 hod.

  6. Potom odklopíme a necháme zapéct kůži na kuřeti.

  7. Rýže je šťavnatá a dohromady to má zajímavou a výtečnou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!