Kotletky ze selete na bylinkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřových kotlet ze selete
1 PL Italského koření
olej
sůl
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky ze selete nasekáme na cca 2 cm široké porce i s kůží, která je velmi tenká a následně po upečení velmi lahodná. Kotletky osolíme a posypeme směsí koření bylinek ITALIAN a lehce pokapeme olejem.

  2. Takto naložené kotletky, uložíme do chladna na dobu cca 24 hodin.

  3. Poté si na steakové pánvi rozpálíme trochu oleje a vložíme porce kotlet. Opečeme je do zlatavé barvy z obou stran a následně přendáme do pekáče.

  4. Pekáč vyložíme pečicím papírem, lehce podlijeme vodou a přikryjeme kusem pečícího papíru a následně pekáč přiklopíme víkem pekáče.

  5. Při střední teplotě pečeme přikryté cca 1 hodinu – kdy je maso krásně měkké. Maso má svoji specifickou chuť a je velmi lahodné, proto použité koření zcela dostačuje, neboť není potlačena vlastní chuť mladého masa. Poté co je maso krásně měkké, tak ho vyjmeme.

  6. Vzniklou trochu šťávy dohustíme dle potřeby trochou vody, ve které rozmícháme malinké množství hladké mouky a vytvoříme šťávu nám vyhovující hustoty. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!