Domácí křupavé máslové sušenky s parmezánem

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 g másla pokojové teploty
30 g moučkového cukru
2 g soli
160 g hladké mouky
15 g parmezánu (není nutný)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy jsem dala máslo, k němu jsem přisypala moučkový cukr a sůl. Máslo s cukrem a solí jsem šlehala na vysoké otáčky do světlé pěny. V půlce šlehání, asi po 5 minutách, jsem stěrkou stáhla máslo ze stěn mísy, aby se vše rovnoměrně šlehalo. Ve šlehání jsem pokračovala dalších 5 minut. Nakonec jsem postupně na nižší otáčky zašlehala hladkou mouku. Mouku zašlehejte na 2x.

  2. Kdo chce, přidá do těsta parmezán. Poté opět budu šlehat na nízké otáčky. Až v úplném závěru jsem otáčky zvýšila na maximum a krátce jsem směs prošlehala.

  3. Kdo chce, připraví si zdobící špičku a cukrářský sáček. Do sáčku jsem dala polovinu směsi. Těsto šlo hůř vytlačit, proto sáček neplňte celý. Ze sáčku jsem vytlačila vzduch a na plech vyložený pečícím papírem jsem tvořila kytičky. Kdo nemá zdobící sáček nebo ho nechce použít, vytvoří si z těsta 15 g kuličky a ty na plechu lehce zploští.

  4. Připravený plech jsem položila na jiný vyšší plech. Je to proto, že kdybyste do trouby dali jen ten jeden plech se sušenkami, žár ze spodní části trouby půjde přímo na plech a spodek sušenek by se mohl chytit. Tím, že dáte plech se sušenkami na hlubší plech, bude spodek sušenek krásně dozlatova.

  5. Ještě předtím, než jsem vložila sušenky do trouby, udělala jsem na nich vzor vidličkou.

  6. Sušenky jsem pekla 15 minut v předehřáté troubě na 185°C.

  7. Hotové sušenky nechte vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!