Houbové ragú s masovými kuličkami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
1 vajíčko
sůl
pepř
1 lžíce hořčice
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
Dále budeme potřebovat:
300 g lesních hub mražených nebo sušených
1 kus pórku
1 lžíce másla
olivový olej
drcený kmín
2 stroužku česneku
hrst zelené petrželky
2-3 vetší brambory
1 dcl smetany na vaření
1/2 cibule na povaření

Postup přípravy receptu

  1. Do masa přidáme vajíčko, hořčici, mouku, sůl, pepř, promícháme a namočenýma rukama vytvoříme kuličky velikosti pinpongového míčku, které restujeme na olivovém oleji a lžíci másla dorůžova.

  2. Pak je vyjmeme mimo zdroj tepla.

  3. Do výpeku vložíme houby, které osolíme, okmínujeme, opečené kuličky, utřený česnek a zalijeme vodou. Necháme na mírném ohni cca 10-15 minut probublávat.

  4. Pak přidáme brambory nakrájené na větší kousky, půl nakrájené cibule, celý pórek nakrájený na kolečka a dál vaříme cca 10 minut.

  5. Nakonec přidáme zelenou petržel a 1 dcl smetany a prohřejeme. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!