La soupe de potiron - dýňová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg dýně
- 50 g másla
- 1 střední bílá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l vývaru - zeleninového
- 2 bobkové listy
- 1/4 nastrouhaného muškátového oříšku
- 15 ml citrónové šťávy
- 150 ml smetany
- sůl
- pepř
- k tomu:
- opražená slanina
- pečivo na kostičky nakrájené opečené na pánvičce bez tuku
Postup La soupe de potiron - dýňová polévka
Postup přípravy receptu
-
Jemně nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na másle s pěstí rozdrceným česnekem. Poté přidáme nakrájenou, očištěnou dýni na kostky a necháme nějakou dobu osmahnout. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme muškátový oříšek, bobkový list, citrónovou šťávu, sůl a pepř.
Dýni vaříme do měkka cca 20 až 30 minut. Hrnec odstavíme, vyndáme bobkový list a mixérem rozmixujeme. Nakonec přidáme smetanu a dochutíme dle potřeby solí a pepřem.