La soupe de potiron - dýňová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg dýně
50 g másla
1 střední bílá cibule
2 stroužky česneku
1 l vývaru - zeleninového
2 bobkové listy
1/4 nastrouhaného muškátového oříšku
15 ml citrónové šťávy
150 ml smetany
sůl
pepř
k tomu:
opražená slanina
pečivo na kostičky nakrájené opečené na pánvičce bez tuku

Postup přípravy receptu

  1. Jemně nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na másle s pěstí rozdrceným česnekem. Poté přidáme nakrájenou, očištěnou dýni na kostky a necháme nějakou dobu osmahnout. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme muškátový oříšek, bobkový list, citrónovou šťávu, sůl a pepř.

  2. Dýni vaříme do měkka cca 20 až 30 minut. Hrnec odstavíme, vyndáme bobkový list a mixérem rozmixujeme. Nakonec přidáme smetanu a dochutíme dle potřeby solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!