Kuřecí řízky zapečené s brusinkami a Hermelínem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí řízky
2 Hermelíny
250 ml smetany ke šlehání - může být i více
1 lžička tymiánu, nebo směs Italských bylinek
4 polévkové lžíce brusinkové zavařeniny
máslo
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou oleje.

  2. Dáme i s výpekem do zapékací misky a zalijeme směsí smetany, bylinek, brusinkové zavařeniny, soli a pepře.

  3. Zapečeme v troubě do měkka a chvíli před koncem pečení poklademe plátky sýra.

  4. Podáváme s rýží, kuskusem, nebo i s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!