Houbová omáčka s kuřecím masem

Recepty, Houby

Suroviny

3 ks kuřecích prsou bez kosti
3 hrsti sušených čerstvých hub
nebo přiměřené množství sušených
sůl
pepř
olej
3 ks cibule
jalovec
nové koření
pepř
bobkový list
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a dáme ho na pánev osmažit na olej, (já použila olivový). Když se maso zatáhne ze všech stran, přidáme jemně nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme houby. Pokud používáte sušené, doporučuji před tím povařit či spařit horkou vodou, aby změkly. Celou směs z pánve nasypeme do hrnce a podlijeme vodou. Přidáme sůl a koření. Necháme 20 minut probublávat za občasného zamíchání, aby se nám omáčka nepřichytila.

  2. Mezitím dáme vařit přílohu (rýži, brambory, těstoviny). Omáčka se zbarvila do tmavě hnědé barvy a v tento okamžik, kdy je již maso měkké, zahustíme. (Já použila zahušťovač na omáčky, ale klidně můžete použít i mouku). Vše máme již hotovo a připraveno k podávání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!