Krůtí maso s rajčaty a kukuřicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtích prsou
1 plechovka krájených rajčat
2 menší cibule
malá plechovka kukuřice
tmavý ocet balsamico
olivový olej
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme krůtí maso na tenčí nudličky.

  2. Připravíme si marinádu z octa balsamico (asi 3 lžíce), soli, pepře a olivového oleje (přiměřeně). Necháme asi půl hodinky odpočinout.

  3. Poté na dobře rozpálené pánvi opečeme ze všech stran. Maso přendáme do mísy, přebytečnou tekutinu slijeme.

  4. Na pánev dáme několik lžic oleje, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova (podle chuti).

  5. Přidáme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme prohřejeme.

  6. Do směsi vrátíme zpět maso, přidáme podle chuti ještě balsamico, kukuřici a několik minut společně vaříme, aby kukuřice trošku změkla. Dochutíme dle potřeby a podáváme například s opečenými bramborami a kopečkem zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!