Houbová kuřecí stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
cca 500 g směsi lesních hub (použila jsem mražené)
5 stroužků česneku
2 snítky rozmarýnu
2,5 cibule
sůl
pepř
máslo nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Stehna omyjeme a zbavíme kratší kosti a to tak, že je zespodu podél této kosti nařízneme a kost ukroutíme. Cibuli si nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle a přidáme houby.

  2. Osolíme, přidáme větvičky rozmarýnu a dusíme doměkka tak, abychom se zbavili veškeré vody z hub. Těsně před koncem přidáme prolisované stroužky česneku, ochutnáme, případně ještě dosolíme. Vyjmeme rozmarýn.

  3. Vypreparovaná stehna plníme vychladlou směsí (zbytek směsi uchováme) a spíchneme kovovými jehlicemi, párátky, či je prostě zašijeme jehlou a nití.

  4. Do pekáče dáme dvě lžíce sádla, na půlměsíčky nakrájenou 1,5 cibule a na ni klademe stehna, řezem dolů. Posolíme, opepříme a pečeme ve vyhřáté troubě, za pravidelného přelévání výpekem, dozlatova. Pokud je potřeba, podlijeme vývarem nebo vodou.

  5. Jakmile jsou stehna upečená, vyndáme pekáček, stehna přendáme na talíř a uchováme v teple. Pekáček dáme na sporák, pokud je mnoho vypečené tekutiny, zredukujeme a vmícháme zbytek houbové směsi.

  6. Stehna servírujeme na pár lžících hub s výpekem, případně touto směsí přelitá. Skvěle ladící přílohou jsou kmínové placičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!