Jahodové dortíky

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g polohrubé mouky (3/4 hrnku)
půl lžičky prášku do pečiva
2 lžíce cukru + 1 vanilkový cukr
2 lžíce slunečnicového oleje
2 vejce
špetka soli
kůra z poloviny citronu
jahody nebo jiné ovoce podle sezóny
(v zimě třeba mraženou lesní směs, kompotované ovoce nebo mandarinky)

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  2. Vzniklou hmotu rozdělíme do studenou vodou vypláchnuté silikonové formy na dortíky (je na 6 kusů trochu větších než muffiny) a do hmoty vtlačíme jahody po 4 ks, nebo kousky jiného ovoce.

  3. Upečeme v předem vyhřáté troubě na170 °C dorůžova. Podáváme posypané moučkovým cukrem nebo polité čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!