Jahodové dortíky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g polohrubé mouky (3/4 hrnku)
- půl lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce cukru + 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 vejce
- špetka soli
- kůra z poloviny citronu
- jahody nebo jiné ovoce podle sezóny
- (v zimě třeba mraženou lesní směs, kompotované ovoce nebo mandarinky)
Postup Jahodové dortíky
Postup přípravy receptu
-
Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
Vzniklou hmotu rozdělíme do studenou vodou vypláchnuté silikonové formy na dortíky (je na 6 kusů trochu větších než muffiny) a do hmoty vtlačíme jahody po 4 ks, nebo kousky jiného ovoce.
Upečeme v předem vyhřáté troubě na170 °C dorůžova. Podáváme posypané moučkovým cukrem nebo polité čokoládou.