Hořčicové kuře / králík

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna (nebo čtvrtky) nebo z králíka
sůl
pepř mletý
50 g hořčice plnotučné
1 větší cibule
2 větší stroužky česneku
80 g anglické slaniny, nebo moravské, Váhalovy...
30 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme, a hořčici naředíme cca lžícemi vody.

  2. V pekáčku nebo zapékací misce promícháme cibuli, slaninu a česnek, na ně položíme stehna, která přelijeme hořčicí, a necháme cca hodinu odležet při pokojové teplotě.

  3. Pak ke stehnům přidáme pokrájené máslo, podlijeme troškou vody a za občasného podlití a přelití výpekem pečeme cca 40 - 60 minut, dle druhu masa.

  4. Následně odklopíme a za občasného přelití výpekem a podlitím dle potřeby dopečeme bez zakrytí doměkka a dozlatova.

  5. Podáváme s bramborovou přílohou.

  6. Kdo rád žampiony, přidá na začátku pečení pod kuře (králíka) cca 150 gramů na měsíčky pokrájených žampionů, a neudělá chybu:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!