Hořčicové fazolky - teplý salát, příloha...

Recepty, Přílohy

Suroviny

250 g zelených fazolek, mražených nebo čerstvých
1 cibule
máslo nebo olej
3 kuličky nového koření nebo mleté
1 bobkový list
plná čajová lžička plnotučné hořčice, cca 15 gramů
120-150 ml smetany ke šlehání
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle nebo trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli s kořením, které uvolní vůni. Pokud nechceme na závěr z fazolek lovit kuličky nového koření, můžeme použít koření mleté, dle vlastní chuti. Poté přisypeme fazolky, pokrájené na kratší kusy, hořčici a vše společně ještě krátce smažíme, aby se z hořčice srazila štiplavost.

  2. K fazolkám následně přilijeme smetanu, osolíme a bez poklice za občasného promíchání povaříme do odpaření přebytečné tekutiny. Ze smetany by měl zůstat jen trošek krémového sosu.

  3. Podáváme jako teplý fazolkový salát s pečivem, jako součást přílohy, například k přírodnímu masu, případně s bramborem a volským okem jako bezmasý pokrm...

  4. Pokud chceme mít v hořčicových fazolkách omáčku a ne sos, dáme o maličko víc hořčice a fazolky před zalitím smetanou zaprášíme maličko hladkou moukou (půl lžičky stačí), promícháme a až pak přilijeme smetanu, kterou nenecháme zredukovat na sos, ale vše pod poklicí na mírném ohni krátce podusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!