Bramborová polévka s parmazánem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
pár plátků slaniny (lze vynechat)
cca 10 cm pórku
6 brambor
2 hrsti špenátu (já jsem použila mangold, ale ne každý ho sežene nebo pěstuje)
hrst medvědího česneku (můžete nahradit stroužkem česneku)
100 ml smetany na vaření
1,5 l vývaru
3 PL nastrouhaného parmazánu
1 PL hladké mouky
máslo
sůl
pár lístků tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, k tomu po chvíli přidáme pokrájený pórek, orestujeme, zasypeme moukou, promícháme a zalijeme vývarem. Dobře rozmícháme a vhodíme na kostky nakrájené brambory.

  2. Necháme vařit 10 minut, poté přidáme špenát a za dalších 5 minut i medvědí česnek. Přilijeme smetanu a parmazán necháme v polévce rozpustit. Podle potřeby dochutíme. Podáváme s pár lístky tymiánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!