Honzovy vdolky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

50 g vody
10 g cukru
10 g měkkého sádla
1-2 lžičky rumu
špetka soli
strouhaná citrónová kůra
100 g hladké mouky
3-5 g droždí
(Asi nikdo nebude dělat tak malé množství těsta, ze kterého pak jsou tři vdolky.My jsme si doma vyrobili trojnásobné množství, ze 150 g vody, 30 g cukru, 30 g sádla, lžíce rumu, špetky soli, 12 g droždí a 300 g mouky.)
Náplň:
250 g tvarohu
2-3 lžíce mléka
2-3 lžíce cukru (nebo sáček vanilkového cukru)
(Ti, kdo rádi tvaroh pevnější, můžou přidat lžíci pudinku Creme Olé.)

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě s cukrem necháme vzejít droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.

  2. U nás ho vymísil robot, po nakynutí jsem ho jen propracovala, rozdělila na 9 dílů a každého udělala bulku. Všechny jsem je nechala asi 10 minut na lince odpočinout a zatím umíchala tvarohovou náplň.

  3. Odpočívající kousky těsta zatím malinko nakynuly - rukou je roztáhneme na nižší ovál a pomaleji v horkém tuku z obou stran smažíme.

  4. Hotové vdolky silně potřeme tvarohem, ozdobíme dobrou marmeládou a ovocem (někdo má rád nahoru i šlehačku) a ještě teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!