Rybízová buchta s jogurtem

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 ml bílého jogurtu, ideální je Hollandia
170 g cukru
110 ml oleje
220 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
2 - 3 vajíčka (dle velikosti)
citronová kůra, půlka citrónu
3 lžičky šťávy z citrónu
na posypáni moučkový cukr
-----------------------
A hodně hodně rybízu. Lze nahradit i jiným ovocem dle uvážení. Do buchty je možno přidat například i drobné kousky čokolády, aby byla sladší.

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt, cukr, vejce a olej smíchat ve větší míse.

  2. Mouka a kypřící prášek - smíchat oddělene dohromady a dát do směsi s jogurtem. Pořádně smíchat, těsto musí být hladké.

  3. Přidat citronovou šťávu, citronovou kůru a zamíchat už jen metličkou

  4. Přidat rybíz, pouze kuličky. Lze je předem obalit v mouckovem cukru, aby nebyly tak kyselé. Taky lze přidat drobné kousky čokolády. Nebojte se dát opravdu hodně rybízu. Těsto zamíchat už jen lžičkou.

  5. Trouba na 170 stupňů nebo jak jste zvyklí péct buchty, každá trouba peče jinak.

  6. Vymazat formu tukem, vysypat moukou. Nalít těsto. Nahoru dát ještě rybíz.

  7. Dát do předehřáté trouby na cca 40 minut, ale kontrolovat pomocí špejle, aby se těsto nelepilo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!