Hlívový bůček se zázvorem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- libovější bůček (kdo ho nerad, může dát jinou část vepřového)
- 3 cibule
- 5 kusů hlívy (může být klidně víc)
- 1 lžíce zázvoru
- 1 lžíce koření na vepřovou pečeni
- hladká mouka na obalení masa
- olej
- solamyl
- pepř
- sůl
Postup Hlívový bůček se zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Bůček si nařežeme jakoby na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a prudce osmažíme po obou stranách, k němu přidáme všechny nakrájené cibule, promícháme, aby se dostala cibule na dno, takto dusíme tak půl hodiny(může se i malinko napálit).
Pak přilijeme vodu, oškrábeme dno, přidáme zázvor a koření na pečeni, přikryjeme a dusíme do téměř změknutí masa.
Zatím si pokrájíme hlívu na proužky, všechnu přidáme k masu, dosolíme a dusíme ještě dál, až je všechno měkké.
Pokud by nestačila zahustit omáčku mouka z obalování, uděláme si do malého množství vody solamyl, smícháme a vlijeme do omáčky.