Hlívový bůček se zázvorem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

libovější bůček (kdo ho nerad, může dát jinou část vepřového)
3 cibule
5 kusů hlívy (může být klidně víc)
1 lžíce zázvoru
1 lžíce koření na vepřovou pečeni
hladká mouka na obalení masa
olej
solamyl
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček si nařežeme jakoby na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a prudce osmažíme po obou stranách, k němu přidáme všechny nakrájené cibule, promícháme, aby se dostala cibule na dno, takto dusíme tak půl hodiny(může se i malinko napálit).

  2. Pak přilijeme vodu, oškrábeme dno, přidáme zázvor a koření na pečeni, přikryjeme a dusíme do téměř změknutí masa.

  3. Zatím si pokrájíme hlívu na proužky, všechnu přidáme k masu, dosolíme a dusíme ještě dál, až je všechno měkké.

  4. Pokud by nestačila zahustit omáčku mouka z obalování, uděláme si do malého množství vody solamyl, smícháme a vlijeme do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!