Pomalu pečené kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 litry studené pitné vody
150 g hrubozrnné soli
1,5 kg kuře(kukuřičné skupina A)
Country koření (Zlaté kuře)
125g másla pokojové teploty
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, očistíme, odkrojíme krční část a lopatkové kosti. Svážeme stehna k sobě, křidélka k tělu.

  2. Připravíme nádobu s třemi litry studené vody, přidáme sůl a důkladně promícháme.

  3. Očištěné kuře vložíme do hrnce s roztokem a necháme přikryté nebo zabalené v lednici po dobu nejméně čtrnácti hodin.

  4. Rozehřejeme troubu s horkovzduchem na 90°C.

  5. Poté kuře vyjmeme z láku a dobře osušíme papírovými utěrkami.

  6. Rozpuštěné máslo smícháme s kořením a celé kuře bohatě potřeme.

  7. Kuře pečeme odkryté v pekáči minimálně 5 hodin, a to za občasného podlévání.

  8. Vyjmeme kuře, omáčku slijeme do kastrůlku a vypečeme na šťávu.

  9. Kuře vrátíme do pekáče a pečeme po obou stranách dozlatova při 240°C cca 20 minut. Kuře při dopékání poléváme hotovým sosem.

  10. Hotové kuře necháme 30 minut odpočinout na talíři, přikryté alobalem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!