Roštěná pražského uzenáře

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězí roštěná (Plátky nakrájíme na cca 2 cm)
sůl
pepř
olej
50 g slaniny
100 g cibule
300 g pikantní klobásy (nebo dobré domácí)
1 lžička hořčice
1 větší kyselá okurka
hovězí vývar (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky zlehka naklepeme, okraje naříznme, osolíme, opepříme.

  2. Na horkém oleji opečeme z obou stran cca 4 minuty z každé. Pak roštěnky vyjmeme a vložíme je mezi 2 talíře, aby v sobě udržely teplo.

  3. Do výpeku dáme slaninu pokrájenou na nudličky, cibuli, hořčici, klobásu nakrájenou na kolečka okurku nakrájenou nadrobno.

  4. Zalijeme troškou vývaru a provaříme.

  5. Maso vrátíme zpět do hrnce a ještě společně chvilinku provaříme. Vhodná příloha jsou hranolky, opečený brambor, ale třeba i rýže, pokud si uděláme více šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!