Hlívový gulášek

Recepty, Houby

Suroviny

miska nakrájené hlívy
stejné množství cibule
kousek sádla
červená paprika sladká a pálivá
sůl
pepř
majoránku
3 stroužky česneku
1,5 dl vody
lžíce jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli a na kousku sádla ji opékáme, až začne mírně hnědnout. Dáme 2 lžičky sladké a půl lžičky pálivé papriky. Pak přisypeme očištěnou a na větší kousky nakrájenou hlívu. Pod pokličkou dusíme, pustí dost vody. Vydusíme až do měkka, pak přilijeme trochu vody a přidáme lžíci jíšky - tu jsem udělala na sádle.

  2. Ochutíme solí, pepřem, rozmačkaným česnekem a majoránkou.

  3. Podáváme s knedlíkem, ale dobrý by byl určitě i s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!