Halušky z bramborového těsta, se dvěma druhy sýrů a slaninou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1000 g brambor
500 g polohrubé mouky
2 vejce
špetku soli
150 g Nivy
150 g sýru Jadel
+ 150 g pokrájené slaniny
máslo na zjemnění
(nebo zakysaná smetana)
bylinky na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, vejce, špetku soli a vše promícháme. Těsto má být vláčné, konzistence je podobná jako u noků do polévek.

  2. Těsto propasírujeme přes cedník na halušky přímo do vroucí vody se solí a povaříme. Jakmile halušky vyplavou, jsou uvařené (cca 2-3 minuty). Mezitím nahrubo nastrouháme Nivu a sýr Jadel. Na pánvi vyškvaříme pokrájenou slaninu. Slaninu i nastrouhané sýry vmícháme k přecezeným haluškám. Nakonec můžeme přidat máslo, halušky se k sobě pak nelepí (nebo vmícháme zakysanou smetanu). Osolíme podle chuti a na talíři dozdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!