Listová vrstvená buchta s tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g listového těsta
broskvový kompot (velký)
1/2 balení piškotů
250 g tvarohu (kostka)
250 ml mléka
1/2 vanilkového pudinku
4 pl cukru
2 vejce
marmeláda (červená, kyselkavá)
plech 23x32cm

Postup přípravy receptu

  1. Plech s vyšším okrajem si vyložíme pečícím papírem.

  2. Broskve ocedíme, necháme okapat, šťávu uchováme.

  3. Listové těsto si vyválíme (můžeme použít již vyválené) a přeneseme na plech. Potřeme marmeládou, poklademe piškoty, které potřeme šťávou z kompotu.

  4. Broskve nakrájíme a rozložíme na piškoty.

  5. V míse rozmícháme tvaroh, mléko, 2 žloutky, pudinkový prášek a 3pl cukru. Já na to používám šlehač.

  6. Tvarohovou směs nalejeme na broskve a rozetřeme.

  7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C, 25-30 minut.

  8. Jak nám povrch začne zlátnout, vyšleháme si bílky s 1pl moučkového cukru. Sníh rozetřeme na buchtu, vrátíme do trouby, zvýšíme teplotu na 200°C a necháme zezlátnout cca 5-7 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!