Gulášová polévka z masových knedlíčků

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g mletého masa (vepřové, drůbeží nebo mix)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce sádla
2 lžičky sladké mleté papriky
2 lžičky uzené papriky
chilli dle chuti
sůl
pepř
1 litr hovězího vývaru
2 střední brambory
jíška z 1 lžíce sádla a 1 lžíce mouky
libeček k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého masa (měla jsem zbytek vepřového plecka), které osolíme a mírně opepříme, promícháme s 1 prolisovaným stroužkem česneku, utvoříme malé knedlíčky (mokrou rukou). Ponecháme stranou na tácku.

  2. Cibuli rozpůlíme, oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a za občasného promíchání restujeme dozlatova. Přidáme kuličky masa a prudce orestujeme, vsypeme papriky, promícháme a zalijeme horkým vývarem. Brambory oškrábeme škrabkou, omyjeme a nakrájené na drobné kostičky přidáme vařit do hrnce.

  3. Na pánvičce na sádle uděláme jíšku, mírně osolíme (neudělá hrudky) a přidáme do polévky. Vaříme do změknutí brambor, cca 10-15 minut. Dle chuti přidáme sůl, čerstvě mletý černý pepř, prolisovaný zbytek česneku, případně chilli. Na talíři posypeme libečkem, kdo nemá, může použít petrželku nebo pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!