Hruškové želé s perníkem - nepečené

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 l hruškového džusu s dužinou
2 čerstvé měkké hrušky střední velikosti
35-40 g práškové želatiny
necelá lžíce citrónové šťávy
trochu skořicového cukru
trošku moučkového cukru
1-2 balení perníkových medových plátů po 3 ks nebo piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Zhruba 250 ml džusu odebereme, metličkou v něm rozmícháme želatinu a necháme nabobtnat.

  2. Pak buď ve vodní lázni, nebo pozvolna přímo na plotýnce za stálého míchání zahříváme a želatinu rozpustíme, odstavíme a necháme trošku zchladnout.

  3. Teplota nesmí přesáhnout 60°C, stačí ale podstatně nižší.

  4. Džus a džus s rozpuštěnou želatinou smícháme dohromady, podle chuti přidáme a rozšleháme skořicový cukr a možno i mírně dosladit cukrem.

  5. Měkké hrušky si nakrájíme na drobné kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a zamícháme ho džusu.

  6. Vložíme do chladničky, občas promícháme a jak vidíme, že nám už hmota začíná želírovat a mírně tuhnout, tak ji použijeme.

  7. Chlebíčkovou formu zhruba o rozměrech 30 x 11 cm si vyložíme alobalem nebo fólií, alobal můžeme malinko přetřít olejem a na dno dáme část tuhnoucí směsi. Rozložíme perníkové pláty, zase směs, pláty - prostě vrstvíme.

  8. Formu překryjeme alobalem nebo fólií a dáme do chladničky, nejraději do druhého dne.

  9. Vyklopíme a krajíme na silnější řezy a na talíři dozdobíme dle své fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!