Žebírka z Kolkovny

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřových žeber - já použila vepřový bok s kostí - hodně masový:)
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého černého pepře
2 bobkové listy
sůl
voda
Marináda:
0,5 dcl piva (může být jak světlé, tak černé)
0,25 dcl oleje
3 stroužky česneku
1 čajová lžička mleté papriky
cca 0,5 čajové lžičky oregana
cca 0,5 čajové lžičky rozmarýnu
půl čajové lžičky chilli
2 polévkové lžíce medu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené). Ppřidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni asi hodinku a půl.

  2. Po uvaření dáme maso do velké mísy s marinádou, kterou jsme si připravili z piva, oleje, prolisovaného česneku a koření, promícháme a necháme hodinku odležet.

  3. Troubu si rozehřejeme na 180°C, maso přendáme i s marinádou do pekáčku a pečeme asi 15 minut z každé strany. Průběžně potíráme šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!