Guláš z králičího hřbetu s hrnkovým knedlíkem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králičí hřbet
1 cibule
50 g slaniny
vývar z králičích kostí podle potřeby
sladká mletá paprika
gulášové koření
sůl a pepř
majoránka
hladká mouka na zahuštění
sádlo nebo olej
Hrnkové knedlíky:
1 hrnek hrubé mouky
lžička soli
1 hrnek mléka
2 žloutky
2 nakrájené rohlíky
ze 2 bílků sníh

Postup přípravy receptu

  1. Hřbet vykostíme, maso nakrájíme a kosti dáme vařit do osolené vody, abychom měli vývar na podlití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu, po chvíli přidáme mletou papriku, gulášové koření, pak přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme.

  2. Po chvíli restování podlijeme vývarem, přidáme majoránku a povaříme. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody nebo vývaru. Povaříme.

  3. Všechny suroviny na knedlíky promícháme a přidáme ze dvou bílků sníh. Pak vymažeme sádlem nebo olejem 4 hrnky a naplníme do 3/4, dáme do hrnce, do kterého nalijeme vodu do poloviny oušek hrníčků a pod pokličkou vaříme. Od doby, kdy začne voda vařit, 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!