Kuře nebo králík na zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře (nebo králík)
brambory
2 mrkve
1 petržel
1 paprika
2 rajčata
2 stroužky česneku
necelé máslo
sůl
pepř
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuře (králíka) naporcujeme, omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme grilovacím kořením.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, mrkev, petržel, papriku a rajčata očistíme a nakrájíme na kostky.

  3. Na plech dáme brambory, nachystanou zeleninu, osolíme, opepříme. Přidáme utřený česnek. Přidáme nachystané maso a na plátky nakrájené máslo (cca 3/4).

  4. Dáme do trouby a pečeme na 220 stupňů cca hodinku. V půlce maso obrátíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!