Plněné vepřové závitky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
8 plátků šunky
80 g slaniny
1 velká cibule
2 lžíce strouhanky
hladká mouka
1 vejce
1/2 zmrazeného špenátu
3 stroužky česneku
1 masox
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazíme špenát, dáme do cedníčku a vymačkáme všechnu vodu. Na 2 lžících oleje zpěníme půl cibule, přidáme utřený česnek se solí, pepřem a špenát chvilinku mícháme a dáme zchladit.

  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky dáme vyškvařit, jen mírně a přidáme druhou půlku jemně nakrájené cibule. Lehce osmahneme, přisypeme strouhanku a chvíli mícháme. Zchladíme a vmícháme vejce.

  3. Kotlety naklepeme do tenka, potřeme slaninovou náplní. Nato dáme dva plátky šunky, mezi které jsme dali špenát. Závitky srolujeme, sešijeme potravinářskou nití. Konec necháme o 5 cm delší, abychom pak zatáhli a nit se nám lehce vytáhne. Závitky obalíme v hladké mouce, dáme na rozpálený olej a opečeme po všech stranách. Když jsou všude zlaté podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vody necháme tak, aby jsme měli šťávu na 4 porce. Rozdrobíme masox, zahustíme 1 lžící hladké mouky, rozmíchaní v trošce vody a chvíli povaříme. Nesolíme, masox to ochutí. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!