Kuře pečené s brambory ve vývaru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí paličky, křídla, horní stehna (asi 10 ks)
6-7 brambor
silný drůbeží vývar cca 300-400 ml
1 cibule
sušený česnek
mletá paprika
máslo
sůl
pepř
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí kousky omyjeme a osušíme. Podle slanosti vývaru kousky osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Do studeného vývaru přidáme česnek podle chuti a vložíme maso tak, aby bylo ponořené. Dáme na 24 hodin do lednice.

  2. Asi hodinku před pečením maso vytáhneme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a lehce je osolíme. Do pekáčku dáme nahrubo nakrájenou cibuli a uložíme na ni maso. Mezi maso vkládáme brambory. Zalijeme vývarem tak do poloviny masa a brambor.

  3. Poklademe plátky másla a můžeme posypat oblíbeným kořením. Pekáč přikryjeme a pečeme na 200 stupňů asi 35-40 minut. Poté dolijeme vývar (podle toho, kolik chceme mít šťávy) a odkryté dopečeme do měkka a dozlatova. Brambory i maso občas obrátíme a poléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!