Grilovaný losos s ananasovou salsou
Recepty, GrilováníSuroviny
- Ananasová salsa:
- 1/2 ananasu
- 1 malá cibule
- 1 pálivá paprička jalapeňo nebo jiná
- 2 PL nadrobno nasekané petržele
- 2 PL limetkové šťávy
- Losos:
- 2 filety lososa (po 250 g)
- 100 ml olivového oleje
- šťáva z 1 limety
- 1 KL koření Adžika
- 1 KL kouřové soli
Postup Grilovaný losos s ananasovou salsou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si očistíme ananas a nakrájíme na centimetrové plátky. Vyřízneme tvrdý střed. Kolečka ananasu grilujeme na rozehřátém grilu asi 5 minut z obou stran. Sundáme a necháme vychladnout.
Než ananas vychladne si připravíme lososa. Očistíme ho a nařízneme kůži. V misce vyšleháme olivový olej s limetovou šťávou. Přidáme koření a sůl. Do marinády vložíme lososa a několikrát ho v marinádě otočíme, aby se pokryl marinádou. Dáme stranou - ne do lednice.
Zatím co se losos marinuje dokončíme salsu. Ananas nakrájíme na malé kostičky. Dáme do misky kde ho smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, najemno nasekanou petrželkou a na malé kostičky nakrájenou papričku jalapeňo. Zakápneme limetovou šťávou, promícháme a dáme odležet do lednice.
Lososa osušíme od marinády a dáme na rozpálený gril - nejdříve kůží dolů. Grilujeme cca 3 - 5 minut. Otočíme a grilujeme také 3-5 minut. Délka grilování záleží na síle filetu a na tom, jak máme rádi propečené. Na talíř dáme polovinu vychlazené salsy a přidáme lososa.