Mlecna ryze z mikrovlnky

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

1 hrnek kulatozdrnné rýže
1 sáček vanilkového cukru
1 kelimek šlehačky(lze nahradit hrnkem mléka a lžící másla)
3 hrnky mléka
2 polévkové lžíce salka
1 polévková lžíce cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Rýži několikrát propláchneme, já ji dávám do cedníku pod vodovod a stačí to, vysypeme do nějaké nádoby vhodné do mikrovlnné trouby, přidáme ostatní suroviny a dáme vlnit na 5 minut na plno, po této době vyndáme, promícháme a dáme nazpět ještě na 10 minut na střední výkon.

  2. Znovu promícháme a necháme v troubě dojít dokud se nevsákne zbytek tekutiny, pokud je rýže ještě moc hustá, naředíme podle potřeby mlékem.

  3. Jíme buď teplé nebo po studenu jako dezert. Já jsem dala do poháru, přelila tou výtečnou domácí malinovou šťávičkou za studena podle receptu, co jsem tu našla a dala vychladit do lednice.",


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!