Grilovaná cuketa a dýně (bez tuku)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g dýně hokaido
300 g cukety
sůl
pepř
sušený mletý zázvor
směs bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Dýni vydlabeme, neloupeme a nakrájíme na cca 1 cm silné proužky. Cuketu neloupeme, v případě, že je větší a obsahuje semínka, tak semínka odstraníme a nakrájíme na hranolky cca 2x 2 cm. Každý hranolek musí mít slupku.

  2. Dýni osolíme a posypeme zázvorem. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.

  3. Cuketu osolíme, opepříme a ochutíme bylinkami podle chuti. Necháme alespoň 20 minut odpočinout a odkapat šťávu.

  4. Cuketu i dýni poskládáme na pečící papír. U cukety dbáme na to, aby vždy ležela slupkou dolů. Jinak by se lepila. Grilujeme v troubě rozpálené na nejvyšší stupeň cca 15 minut, až je zelenina měkká a mírně opečená.

  5. Servírujeme samostatně s jogurtovým dipem nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!