Vepřová plec s kaki a pórkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové plece
3 středně velké cibule
1 kaki
1 hrst nakrájeného pórku /zelená i bílá část
1 chilli paprička /kdo nechce,vynechá
1 prolisovaný stroužek česneku
1 lžíce sladké mleté papriky
5 lžic sladké chilli omáčky
1 lžíce oleje
1/4 lžičky celého kmínu
voda na podlití
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat do zrůžovění.

  2. Očištěné maso nakrájíme na kostky-sousta, vložíme k cibuli a necháme zatáhnout. Zasypeme paprikou, osolíme, přidáme kmín, chilli omáčku, podlijeme a dusíme doměkka.

  3. K měkkému masu přidáme prolisovaný česnek, na nudličky nakrájené kaki, pórek a necháme ještě 10 minut slabým varem provařit.

  4. Pokud budeme chtít více šťávy, rozmícháme ve studené vodě trochu solamylu a 2 minuty před dokončením přilijeme do hrnce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!