Vepřové plátky na másle a žampionech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 vepřové plátky plecka (ocásek,...)
sůl
pepř
5 větších žampionů
cibule
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V hrnci osmažíme na másle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme spolu s cibulí, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Pak vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, občas malinko podlijeme vodou.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do šťávy, mícháme, aby se máslo rozpustilo a mouka se řádně rozmíchala. Vaříme 15 minut. Nakonec vložíme plátky masa a šťávu dochutíme podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!