Kuře pečené na zelenině s hořčičnou moukou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 cibule
450 g mražené míchané zeleniny
1/2 pórku
1 střední cuketa
2 stroužky česneku
1 celé kuře
1 lžíce hořčičné mouky (Adveni Medical)
1 lžíce grilovacího koření
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na větší kousky, pórek na kolečka, cuketu na kostičky a česnek na plátky. Kuře omyjeme, osušíme a ze všech stran posypeme směsí hořčičné mouky, grilovacího koření a soli.

  2. Všechnu zeleninu, čerstvou i mraženou, rovnoměrně rozprostřeme na dno pekáčku. Na zeleninu posadíme okořeněné kuře.

  3. Podlijeme 1/2 hrnku vody a přikryté pečeme 60 minut. Poté odkryjeme a dopečeme ještě asi 20 minut, aby kuře chytlo červenou barvu. Podle potřeby podlijeme ještě trochou vody.

  4. Při servírování polijeme přílohu (rýži, brambory) výpekem a na stranu servírujeme pečenou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!