Gratinované žampiony plněné nivou s křupavou strouhankou a vůní slaniny

Recepty, Houby

Suroviny

čerstvé žampiony střední velikosti
plátky dobré anglické slaniny (na každý žampion 2ks)
niva (nebo jiný sýr s modrou plísní)
strouhanka
kousek slaniny na kostičky
povařené brambory (měla jsem vařené ve slupce)

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony omyjeme, vylomíme nohu, vložíme pár kostiček nivy (žampióny nesolíme, niva je slaná dost) a obtočíme je dokola slaninou. Můžeme spíchnout párátkem.

  2. pekáče nakrájíme na kousky předvařené brambory, osolíme, pocákáme olejem, poklademe připravenými žampiony a dáme zapékat do trouby rozehřáté na 220°C. Gratinujeme dokud se sýr nezačne rozpouštět.

  3. Zatím si na pánvi vyškvaříme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, na které následně krátce orestujeme strouhanku (nešetříme na množství). Touto voňavou posýpkou zasypeme žampiony a dopečeme ještě 12-15 minut dokud anglické nezačnou černat kanýrky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!