Zapečené plátky se zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

několik vepřových plátků
hrst zeleniny
mrkev
hrášek
zelené fazolky
trs libečku
kmín
zeleninový bujón
cibule
3-4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.

  2. V pánvi rozehřejme olej a zprudka opečeme plátky po obou stranách. Vyjmeme na talíř.

  3. Cibuli nakrájíme na proužky a česnek nastrouháme na jemném struhadle. Zeleninu nakrájíme na malé části.

  4. Do zapékací misky dáme cibuli, veškerou zeleninu, bujón, libeček. Promícháme.

  5. Vepřové plátky pomažeme z obou stran česnekem a poklademe je nahoru zapékací misky na zeleninu.

  6. Zasypeme kmínem. Zalijeme vodou a olejem na kterém jsme opékali kotlety.

  7. Dáme zapéct, dokud maso nebude měkké. Poté maso vyjmeme a zeleninovou směs zahustíme solamylem nebo hladkou moukou.

  8. Maso vrátíme zpět a vložíme ještě na 10 minut do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!