Gołąbki v křenových listech

Recepty, Mleté maso

Suroviny

8-12 křenových listů
400-500 g mletého masa
1 jablko
1 PL strouhaného křenu
1 KL medu
3 PL sekaných vlašských ořechů
1 vejce
2 PL másla
1 dl vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolku si rozpustím máslo, přidám jablko, ustrouhané na hrubých očkách struhadla, hrubě posekané ořechy. Nechám chvilku restovat, ke konci přidám med, promíchám a nechám zchladnout.

  2. Pak promísím s mletým masem, vejcem, solí, pepřem, strouhaným křenem. Nechám odpočinout. Spařím křenové listy, naplním, zavinu. Naskládám do vymazaného pekáče. Podliji trochou vývaru a zakryté peču cca 40 minut ve vyhřáté troubě. Podávám se studenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!