Koule z mletého masa se smetanovou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Na mleté koule:
1 houska z předchozího dne
1 cibule
petržel
1 vejce
strouhanka
sůl
pepř
Na omáčku:
120 g másla
4 lžíce hladké mouky
1 l hovězího bujónu nebo vývaru
2 lžíce kaparů
2 lžíce zakysané smetany
petžel
muškátový oříšek
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Housku namočíme do mléka a necháme vsáknout. Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme. Petrželku nasekáme. Všechny suroviny na koule smícháme dohromady a vytvoříme těsto. Poté tvarujeme pravidelně velké a pevné koule aby se stejnoměrně uvařily a nerozpadly.

  2. V hrnci rozpálíme máslo a osmahneme na něm mouku. Pomalu přiléváme hovězí vývar a stále důkladně mícháme, dokud není omáčka hladká. Koule pak vložíme do omáčky a přikryté necháme 15 minut probublávat. Potom dáme koule do ohřáté mísy.

  3. Kapary, kysanou smetanu, petrželku přidáme do omáčky. Ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Koule přelijeme omáčkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!