Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1500 g vepřového masa s kůží (bůček, plec, pečeně..)
2 lžíce tekutého medu
drcený černý pepř
lžička drceného koriandru
4 stroužky česneku
sůl
200 ml světlého piva
1 cibule
250 g růžičkové kapusty
3 mrkve
1 menší pórek
lžíce másla
lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, pečlivě osušíme, kůži nařežeme do mřížky.

  2. Marinádu si připravíme tak, že smícháme 2 lžíce piva, med, pepř, koriandr, sůl a jeden stroužek česneku. Touto směsí potřeme řádně maso, které potom zabalíme do potravinové fólie a necháme uležet v chladu do druhého dne.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do pekáčku, přidáme oloupaný zbylý česnek, naložené masenko (už bez folie, to dá rozum..), podlejeme polovinou piva, přiklopíme a vložíme do trouby, vyhřáté na 180 C.

  4. Pečeme cca hoďku, sem tam podléváme výpekem a zbývajícím pivkem, nebo to můžeme žahnout sami.

  5. Až je maso téměř měkké, sundáme pokličku a dopečeme si křupavou kůrčičku.

  6. Zeleninu očistíme, nakrájíme na libovolné tvary a dáme chvíli napařit nebo převaříme v osolené vodě. Scedíme a před podáváním orestujeme na tucích v pánvi. Dosolíme a dokořeníme dle svých chutí.

  7. Vhodnou přílohou jsou různé knedlíky nebo bramborové variace všeliké.. my jsme měli špecle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!